Mitä saat vuorovaikutuskeskeisestä uniohjauksesta?

  • Tutkittua tietoa lapsen biologisesti normaalista unesta
  • Tukea omaan jaksamiseesi
  • Lapsen kehityksen huomioiva ja varhaista vuorovaikutusta tukevat metodit unihaasteiden ratkomiseen
  • Juuri sinun lapsellesi mietityn päivärytmin
  • Sinun ja perheesi toiveet ja tilanteen huomioivan suunnitelman kohti eheämpiä unia
  • Kattavassa ohjauksessa 4 viikon jälkituen, jolloin seuraan edistystä ja vastaan kysymyksiisi
  • paljon muuta, kuten sosiaalialan ammattilaisen koko tietotaidon !

Unihiekkaa vuorvovaikutuskeskeinen uniohjaus lähestyy lapsen nukkumista kokonaisvaltaisesti huomioiden koko perheen. Tavoitteena on auttaa vanhempia ymmärtämään vauvan normaalia unen biologiaa ja miten sitä kautta tukea lapsen unta, pitkällä tähtäimellä. Unta pyritään parantamaan aina ilman vuorovaikutusta rajaavia unikouluja.

Nukkuminen ei tapahdu tyhjiössä. Lapsen uneen vaikuttaa mm. biologia, hormonit, ympäristö, kehitysvaiheet, ruokavalio jne. Sen takia Unihiekkaa uniohjaus ei tarjoa pikaisia tai ns ”one-size fits all” ratkaisuja vaan aina perehdytään lapsen yksilölliseen tilanteeseen ja luodaan suunnitelma, joka toimii teille, teidän lapselle ja teidän perheeseen.

Haasteet vauvan unen kanssa vaikuttavat aina koko perheen jaksamiseen ja kaikkien panosta tarvitaan, jotta positiivisia muutoksia saadaan aikaan ja kaikkien jaksaminen paranisi. Vuorovaiktuskeisenä uniohjaajana ja sosiaalialan ammattilaisena otan huomioon koko perheen tilanteen.

Vanhempina teemme parhaamme, mutta sosiaalinen media ja muu ympäristö luo paineita toimia tietyllä tavalla, joskus jopa omia vaistoja vastaan. Joskus on niin, varsinkin pienen vauvan kanssa, että vauvan nukkuminen on normaalia, mutta vanhempi tarvitsee tukea ja ohjausta miten parantaa omaa jaksamista ja optimoida oma nukkuminen. Moni kokee vauvavuoden hyvin intensiivisenä ja monet lapsen normaalit kehitysvaiheet, kuten eroahdistus, voidaan kokea haastavina oman jaksamisen kannalta. Toimin siis myös vanhempien kanssakulkijana, valmentajana ja kuuntelijana sekä neuvon miten saada itse parhaiten levättyä.

Vuorovaikutuskeinen uniohjaus on lapsentahtista, vanhemmat mukaan ottavaa ja tutkittuun tietoon perustuvaa ohjausta. Lapsentahtisuus ei kuitenkaan tarkoita, että vauvavuoden väsymys pitää vain sietää ja mitään ei voi tehdä. Voi tehdä ja paljonkin! Unihiekkaa uniohjaus on parhaimmillaan vanhempien ja vauvan varhaista vuorovaikutusta parantavaa.

Seuraava julkaisu